Učitavanje...

Pitanja i odgovori

Lista najčešćih pitanja koja dobijamo od naših klijenata.

Ako imate neko drugo pitanje, slobodno nas kontaktirajte.

Web dizajn

Cena izrade Web sajta zavisi od velikog broja faktora i za tačnu cenu web sajta koji biste želeli da Vam izradimo bilo bi poželjno da nas kontaktirate. Neki od faktora koji utiču na cenu izrade Web sajta su:

 1. Tip sajta
  • HTML
  • CMS
  • E-shop
  • Nešto drugo
 2. Da li već posedujete Web sajt i potreban Vam je redizajn istog ili Vam je potreban novi Web sajt?
 3. Da li posedujete sav potreban materijal za Vaš Web sajt?
  • Slike
  • Video zapisi (po želji)
  • Tekstovi koji će se nalaziti na stranicama...
 4. Da li već posedujete hosting i domen ili je na nama da ih obezbedimo?
 5. Koji je okvirni rok izrade koji bi Vam odgovarao?
 6. Broj stranica koje bi Web sajt imao?
Imajte u obziru da je Web dizajn složen proces i cene mogu varirati čak i kad su zahtevi različitih klijenata slični.

 1. Sastanak (konsultacije) - ugovaranje posla
  • Pri razgovoru sa Vama otkrivamo koje su Vaše potrebe i u dogovoru sa Vama pravimo osnovu koje ćemo se pridržavati prilikom izrade web sajta.
 2. Razvoj prototipa
  • Po potrebi, razvijamo jedan ili više prototipa i u dogovoru sa Vama odlučujemo koji prototip ćemo odabrati za finalnu verziju.
 3. Razvoj web sajta
  • Nakon dogovora o finalnoj verziji web sajta, kreće razvoj web sajta na osnovu dogovorenog koncepta i dogovorenih rokova.
 4. Predstavljanje web sajta
  • Predstavljamo Vam finalnu verziju web sajta, vršimo izmene po Vašoj želji ako su potrebne, testiramo web sajt i publikujemo ga na internet.
 5. Podrška
  • Nudimo Vam punu podršku od 2 meseca. U tom periodu, možemo izmeniti stvari koje Vam se ne sviđaju, otkloniti greške, ako ih ima. Nakon 2 meseca, na raspolaganju smo Vam za sva pitanja, a u zavisnosti od kompleksnosti problema i zadatka, pomoć naplaćujemo.

Na osnovu odgovora na sledeća pitanja, možete zaključiti da li Vam je potreban redizajn Web sajta.

 1. Kada je Vaš web sajt dizajniran?
 2. Da li su informacije na sajtu ažurne?
 3. Kako Vaš web sajt izgleda u odnosu na web sajtove Vaše konkurencije?
 4. Da li Vaši posetioci mogu lako da se kreću kroz Vaš web sajt?
 5. Da li sadržaj na Vašem web sajtu šalje pravu poruku Vašim posetiocima?
 6. Da li Vaš web sajt na pravi način predstavlja Vaše poslovanje?
 7. Koliko ljudi posećuje Vaš web sajt i koliko njih stupa u kontakt sa Vama nakon posete?

Grafički dizajn

Kod nas, cene usluga grafičkog dizajna su izuzetno povoljne. One prvenstveno zavise od usluge koju želite i varijacije cene za jednu uslugu su minimalne. Usluge grafičkog dizajna koje pružamo su:

Za sada, pružamo Vam isključivo usluge grafičkog dizajna. Ipak, ako želite da obavimo i štampu dizajna koji smo za Vas odradili, vrlo rado ćemo Vam izaći u susret. Takođe, možemo Vam i proslediti kontakt podatke štamparije sa kojom sarađujemo.

Internet marketing

Kvalitetna SEO optimizacija, jednostavno rečeno, znatno pomaže vašem Web sajtu da poboljša svoju poziciju na pretraživačima. Seo optimizacija je komplikovan i dugotrajan proces i njena uspešnost zavisi od velikog broja faktora. Pre svega, kvalitetan sadržaj je izuzetno bitan, ali ipak, dobar link building može biti mnogo bitniji faktor.

Recimo, ako bi BBC u nekom svom članku objavio link ka Vašem sajtu ili nekoj stranici sa sajta, šansa da biste izbili na prvo mesto pretraživača je veća od 80%, čak i ako sadržaj na sajtu ne bi bio kvalitetan. Ako se prebacimo na domaće tržište i domaće sajtove, recimo da bi linkovi ka Vašem sajtu na četiri najposećenija sajta u Srbiji i regionu rezultovala prvim mestom na pretraživaču i sa prvog mesta gotovo niko ne bi mogao da Vas pomeri.

Naravno i sami shvatate da je saradnju sa tako velikim sajtovima teško ostvariti, pa je iz tog razloga bitno ostvariti razmenu linkova sa što većim brojem sajtova, a poželjno je da se ti sajtovi nalaze u istoj ili sličnoj branši kao i naš Web sajt.

PPC je samo jedan od načina da poboljšate svoje reklamiranje i svakako se ne trebate oslanjati samo na njega. Ovaj vid reklamiranja bi trebao da se koristi isključivo za kratkoročne kampanje, a nikako kao dugoročno rešenje, jer tako može doći do ogromnih troškova.

3D modeliranje

U nekim slučajevima, može se odraditi automatska korekcija modela koja traje kratko. Ipak, ako je automatska korekcija neizvodljiva, možemo Vam ponuditi ručno korigovanje modela i tu uslugu naplaćujemo po radnom satu.

Servisiranje računara

Ako smo u mogućnosti, popravljamo i hardverske kvarove. Takođe, bavimo se i popravkom monitora i u 70% slučajeva možemo otkloniti Vaš kvar. Ipak, više preferiramo otklanjanje softverskih kvarova, dijagnostiku hardverskih kvarova, kao i zamenu pokvarenih delova novim delovima.

Ako kvar otklanjate kod nas, dijagnostiku dobijate besplatno. Ipak, u slučaju da se odlučite da kvar ne otklonite kod nas, dijagnostiku naplaćujemo.

Popravka mobilnih telefona

Za sada se bavimo isključivo otklanjanjem softverskih kvarova. Nadamo se da ćemo u skorije vreme biti u mogućnosti da u svoje usluge uvedemo i otklanjanje hardverskih kvarova.

Ako imate neko drugo pitanje, slobodno nas kontaktirajte.