Učitavanje...

Optimizacija sistema

Ubrzanje i optimizacija sistema na Vašem računaru.

Optimizacija Windows sistema

Mnogi računari radi sporo i vlasnici razmišljaju o kupovini novog računara, a nisu ni svesni toga da sistem može da se ubrza do određene granice bez dodatnih ulaganja u novi računar ili u nove delove.

Zašto računar može biti spor

Prvenstveno, računar može biti spor zbog slabe konfiguracije. U tom slučaju, sistem se donekle može optimizovati, ali je preporučljivo uložiti nešto para u novije delove. Za rad računara je izuzetno bitna RAM memorija i ako imate manje od 1Gb RAM memorije, razmislite o nadogradnji. Dodatna RAM memorija može višestruko ubrzati rad Vašeg sistema. Ako ipak ne želite da kupujete nove delove, računar se može optimizovati i čišćenjem smeća, privremenih fajlova, optimizovanjem hard diska i ostalih stvari. Računar takođe može biti spor zbog pregrevanja. U većini slučajeva problem je u termalnoj pasti na procesoru koja dugo nije menjana. Taj posao mi možemo odraditi za Vas.

Optimizacija sistema - Proces

Prvo proveravamo konfiguraciju Vašeg računara. Ako imate slabu konfiguraciju, možemo Vam preporučiti koje delove da ugradite i možemo te delove za Vas nabaviti po najpovoljnijoj ceni. Nakon toga, proveravamo da li Vaš računar ima oštećenih i privremenih fajlova, koje zamenjujemo ispravnim ili otklanjamo. Particiju na kojoj se nalazi operativni sistem čistimo od fajlova kojima tu nije mesto i prebacujemo ih na posebnu particiju. Isto tako, brišemo programe koje više ne koristite. To su samo osnovne stvari koje se rade pri optimizaciji sistema. Na kraju, posle svih koraka koji se ručno obavljaju, optimizacija sistema se vrši pomoću specijalizovanog softvera koji će operativni sistem Vašeg računara dovesti do zadovoljavajuće radne brzine.