Učitavanje...

Dizajn etiketa

Etiketa koja će uz dobro dizajniranu ambalažu prodati Vaš proizvod.

Olé - Olé - Bio oil from Germany (Sunflower)

Olé - Olé

Korišćeni programi: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop
Olé - Olé - Bio oil from Germany (Lan)

Olé - Olé

Korišćeni programi: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop

Etikete

Etiketa, pored toga što je u većini slučajeva od papira, može biti i od raznih drugih materijala kao što su plastika, tkanina, drvo i metal. Pored toga što se lepe, etikete mogu biti i pričvršćene za proizvod. Dizajn etiketa je moguće izvesti za skoro svaku vrstu proizvoda, ali ipak, etikete se najčešće dizajniraju za flaširane proizvode i proizvode u teglama (etikete za rakiju, etikete za pivo, etikete za vino, etikete za med).

Sadržaj etikete

Etiketa bi trebala da bude unikatna i da se izdvaja od etiketa Vaših konkurenata koji nude isti ili sličan proizvod. Etiketa mora da sadrži osnovne informacije kao što su naziv proizvoda, mesto proizvodnje, datum proizvodnje, datum isteka upotrebe, sastav proizvoda, informacije o proizvođaču, itd.

Dizajn etiketa u zavisnosti od proizvoda

Takođe, bitno je znati ko nam je ciljna grupa. Ako pravimo etiketu za robu široke potrošnje, uvek je preporučljivo koristiti svetlije boje i slike. Dizajn etiketa skupih proizvoda funkcioniše drugačije, i potrebno je koristiti što jednostavnije slike sa diskretnijim tonovima (ovakve etikete su uglavnom crno bele). Uz ovu uslugu, pružamo i usluge dizajna ambalaža.