Učitavanje...

Čišćenje virusa

Čišćenje virusa koji mogu uticati na preformanse računara i koji mogu ukrasti i oštetiti Vaše podatke.

Čišćenje virusa

Čišćenje virusa je jedan od najčešćih poslova u servisima računara. Virusi predstavljaju jedan od najvećih problema po privatnost korisnika i po preformanse računara. Čišćenje virusa je uglavnom relativno kratak proces, ali u nekim slučajevima se može odužiti i na nekoliko sati. U nekim slučajevima, kad računari imaju previše virusa i previše problema izazvanih virusima, preporučujemo novu instalaciju operativnog sistema. U slučaju da koristite programe koji se ne mogu ponovo instalirati, potrudićemo se da rešimo sve probleme koje su izazvali virusi.

Phishing

Čuvajte se lažnih web stranica koje imaju isti izgled kao originalna stranica koju kopiraju. Hakeri uglavnom putem mejla šalju upozorenja da Vam je neko hakovao profil na nekom poznatom sajtu. Kada kliknete na link, otvara Vam se stranica koja je na prvi pogled ista kao stranica pravog sajta. Iz tog razloga, uvek obratite pažnju na adresu sajta. Ako adresa sajta nije prava, ne unosite svoje podatke i tu poruku obavezno prijavite.

Zaštita računara od virusa

Nezaštićeni računari su lake mete za bilo koju vrstu virusa jer se mogu zaraziti na mnogo načina. Uvek Vam preporučujemo instalaciju profesonalnih verzija antivirusnih programa, ali ako želite, možemo Vam instalirati i besplatnu verziju antivirusa koja relativno dobro odrađuje svoj posao. Takođe, treba se pridržavati nekih osnovnih smernica i pravila zaštite ako želite da izbegnete viruse.

  • Ne instalirajte dodatke za pretraživač u koje niste sigurni
  • Skenirajte USB fleš uređaje pre otvaranja istih
  • Redovno ažurirajte antivirusni program
  • Ne otvarajte linkove iz mejlova u koje niste sigurni